Verwendag cliënt 2014 (dankbetuiging)

“Heb jij zin in een verassing?” Zo begon zaterdag 11 oktober 2014 de dag voor cliënt Ingrid. Om deze kanjer een hart onder de riem te steken en even alles te laten vergeten, heeft Marian Langen, dienst verlenend coördinator, de stoute schoenen aangetrokken; zij heeft een verzoek ingediend bij Stichting Samenleven om een financiële bijdrage te vragen zodat er een verwendag georganiseerd kan worden voor Ingrid, want als zij mag kiezen gaat zij een dag naar het Dolfinarium!

Enige tijd geleden is de diagnose borstkanker bij Ingrid vastgesteld. Ondanks alle onderzoeken en vervelende ingrepen, blijft Ingrid een hele sterke vrouw. Ze wordt eerst in het nieuw gestoken en gaat dan haar eerste verassing tegemoet; zonder dat Ingrid het weet zit er een groepje mensen te wachten wie haar dierbaar zijn; moeder Ria, zus Sandra, partner Robin en vriendin Wichta. Na een kopje koffie met een chocoladesoes, de nodige cadeaus en even van de schrik te zijn bekomen, gaan we naar de taxi welke Taxi Munckhof BV ter beschikking heeft gesteld. Taxichauffeuse Jolanda is de gelukkige om met ons mee op stap te mogen en ook zij geeft een mooie invulling aan de dag.

Voordat we de Dolfijnen goedendag zeggen, gaan we eerst bij de Mc.Donalds de innerlijke mens verzorgen. De grootste hamburger wordt door Ingrid met het grootste genot naar binnen gewerkt en de rolstoel versiert met ballonnen. Nog maar een klein stukje en dan kunnen we ons in de onderwaterwereld wanen.

Eenmaal bij het Dolfinarium aangekomen is de eerste pret te vinden bij de Piraten Bende waar de kluis van de bank is leeggeroofd. Gelukkig zijn er slimme zeehonden die er op hilarische wijze voor zorgen dat alles weer goed komt. Daarna de mooiste show van de wereld; Aqua Bella. Moeder Aarde komt ons op een sprookjesachtige wijze vertellen dat we zuinig moeten zijn op onze planeet terwijl de dolfijnen sierlijk en speels springen en zwemmen. Ze laten de meest geweldige kunstjes zien waarbij wij bijna nat worden als we met onze neus vooraan zitten om dit spektakel te bewonderen. Deze geweldige show wordt afgesloten met een fantastisch vuurwerk.

Alsof dit alles nog niet genoeg is, worden we bij A1 Plaza met open armen ontvangen waar het vriendelijke personeel ons een mooi plekje wijst. Ingrid is dol op sushi dus laat die hapjes maar komen! Ook hier zitten we met z’n alle te volop te genieten van al het lekkers dat op tafel komt. De tas met cadeautjes is nog steeds niet leeg dus de laatste pakjes worden geopend. Oorbellen en een sjaal moet meteen aan en als de lippen weer gestift zijn zit er een stralende, gelukkige vrouw te genieten van alles wat deze dag haar heeft gebracht. Moe en voldaan brengen we haar ’s avonds naar bed en als er dagen later nog eens aan haar gevraagd wordt hoe het met haar gaat, is diezelfde enorme aanstekelijke lach op haar gezicht direct terug om voor de zoveelste keer te vertellen wat een fantastisch avontuur zij heeft beleefd! De energie die deze dag heeft gekost, geeft bergen energie terug waar Ingrid nog heel lang van zal profiteren en wij zijn alle dankbaar dat deze dag mogelijk is gemaakt voor haar. Dankzij de financiële ondersteuning van Samenleven is het doel om Ingrid sterk te maken voor de komende tijd, meer dan geslaagd. Stichting Samenleven nogmaals onze dank, dat wij dit mogelijk konden maken voor Ingrid. Wij als team hebben hier ook weer veel vreugde en energie uitgehaald om ons werk te doen.

Op de dag van de kuur waar de specialisten haar vragen hoe het nu gaat, begint ze weer met een stalend gezicht te vertellen van haar verwendag. Dat ze nu daardoor klaar is voor de chemo. Letterlijk zei ze “Ik ben er klaar voor, laat maar komen!”

SamenLeven, dank jullie wel!

Marian Langen en Debby Broer


Terug