Vervaardigen e-learningmodules voor cliënten (ingezonden stuk)

Uitreiking diploma Veilig Wonen.
Oss 24 mei 2016

Max van Breemen werkt bij Communicatie & Marketing. Gewapend met een camera bezoekt hij locaties van Dichterbij. Van zijn bevindingen brengt hij verslag uit. Vandaag was hij op de Trompstraat in Oss voor de uitreiking van een bijzonder diploma; het diploma van de cursus Veilig Wonen.

De cursus Veilig Wonen is gemaakt door Mia Bos van cursushuis De Opsteker en door Beeldkracht regio Rijk van Nijmegen. De cursus gaat over allerlei zaken die met veiligheid rond het huis te maken hebben. Zoals stroom, vreemden binnenlaten en veiligheid rond brand en gevaarlijke stoffen. Samen met Beeldkracht zijn de foto’s en filmpjes gemaakt. Om tot de realisatie te komen van een mooi cursusboek was de samenwerking tussen de genoemde partijen van groot belang. Hoewel het cursusboek bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking, zou iedereen er wel iets van kunnen opsteken. De cursus is zowel visueel als geschreven. Stichting SamenLeven heeft de realisatie van de filmpjes financieel mogelijk gemaakt.

De uitreiking ging om 19.00 uur van start. Na wat technische problemen met de dvd-speler had men eindelijk beeld. Sommige cliënten van de Trompstraat hebben zelf een rol gespeeld in de filmpjes. Iedereen was blij om zichzelf terug te zien in de filmpjes. Nadat de diploma’s en de cursusboeken waren uitgereikt was er natuurlijk tijd voor een drankje en een stuk vlaai.

De e-learningmodules voor cliënten:
Bezoek aan de deur
Brand en brandoefening
Brandoefening en overleg
Diefstal
Gevaarlijke stoffen
Kasten en deuren
Veilig omgaan met elektrische apparaten
Veilig wonen