Nationale Buitenspeeldag 2023 – organisatie van een buitenspeelmiddag voor cliënten Activiteitencentrum Velp.

In het kader van de Nationale Buitenspeeldag is er 14 Juni 2023, vanuit het Activiteitencentrum Dichterbij, een buitenspeelmiddag georganiseerd voor cliënten en genodigden. De genodigden waren basisschool Velp, zorgboerderij de Gastvrijheid, het AZC en het herstelzorg residentie Mariëndaal Velp.

Het was perfect weer voor een buitenspeelmiddag. Rondom 14.00 uur settelden de cliënten zich, met hun begeleiders, in de schaduw van het het Dichterbij activiteitenterrein. Inmiddels waren ook de kinderen van de Velpse basisschool gearriveerd. Op het moment dat de kinderen van de Buiten Schoolse Opvang aankwamen was het tijd om de buitenspeelmiddag voor geopend te verklaren.

Omdat het lekker zonnig weer was, werden er veel wateractiviteiten aangeboden. Denk aan buikschuiven op een met water besproeide baan, flessen voetbal of lekker met spons en water aan de slag gaan. Ook was er een stormbaan. Dichterbij cliënten en de genodigde kinderen hebben met veel plezier deelgenomen aan de activiteiten. Maar ook de toeschouwers, waaronder cliënten, hebben genoten van deze gezellige samenkomst.

Uiteraard was er ook, voor een ieder, aan een natje of droogje gedacht. Bij de Ranja Koe konden de kinderen hun dorst lessen. Daarnaast werden er ijsjes aangeboden; een welkome koele versnapering. Voor de hongerigen onder het gezelschap werden er pannenkoeken gebakken. Ondanks het warme weer werden de pannenkoeken gretig afgenomen.

Het activiteitencentrum had dit jaar de organisatie van de buitenspeelmiddag in handen gegeven van 4 HAN studenten. De organisatie kijkt terug op een geslaagde buitenspeelmiddag!

Deze buitenspeelmiddag is, net als voorgaande jaren, tot stand gekomen door de financiële ondersteuning van Stichting Vrienden van Dichterbij.


Terug