Een sportmaatje kan het verschil maken duoabonnement 2011 – 2012!

Dichterbij en sport, party en evenementencentrum Fitland werken op diverse vlakken samen. Het doel hierbij is om mensen met een (verstandelijke) beperking actief te betrekken bij werk, sport en activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn stageplekken binnen Fitland, het evenement “de culturele ontmoeting” en speciale G-fitnesslessen. Op het gebied van sport is er een nieuw project, het Duoabonnement, bijgekomen. 

Wat houdt dit Duoabonnement in? Iedere cliënt van Dichterbij kan met een sportmaatje tegen een gereduceerd tarief sporten bij Fitland. Cliënten kiezen zelf een sportmaatje uit. Bijvoorbeeld een vriend, familielid, een goede buur of een medewerker van Dichterbij. Als dit niet lukt kan er een beroep gedaan worden op BLINK, de vrijwilligersorganisatie voor de regio Brabant en Rijk van Nijmegen.

Een sportmaatje kan het verschil maken. Het Duoabonnement is een extra stimulans voor cliënten van Dichterbij en het sportmaatje om regelmatig te sporten. Cliënten die net iets meer ondersteuning nodig hebben krijgen zo extra mogelijkheden en kansen. Het sportmaatje maakt dat verschil. Denk aan vervoer, extra uitleg, maar ook extra motivatie en gezelligheid.

Sport en bewegen hebben een grote maatschappelijke betekenis. Het bevordert de algehele gezondheid, maatschappelijke integratie en voorkomt sociaal isolement. Actieve en passieve sportbeleving dragen bij aan een levendige en leefbare maatschappij. Dit is dan ook de reden dat SamenLeven het project Duoabonnement in 2011 en 2012 sponsort. Door deze sponsoring kan het Duoabonnement nog voordeliger aangeboden worden.

Auteur: W. van Berkel


Terug