Project “Een koekje van eigen deeg” – aanschaf transportbakfiets bakkerij “Op de Beek” Panningen 2012


Dichterbij bakkerij “Op de Beek” te Panningen is een bakkerij waar 30 bakkers (cliënten) werken.
Er is een brood- en een banketafdeling. De producten worden op een ambachtelijke wijze gebakken. Het assortiment bestaat o.a. uit verschillende soorten brood, broodjes, koekjes, kruidkoek en hartige taarten. Een aantal cliënten verricht ondersteunende werkzaamheden zoals het verzorgen van koffie en thee t.b.v. lunchpauzes of het wassen en strijken van de bedrijfskleding.

De cliënten werken volgens de methodiek van het Eigen Initiatief Model. De werkzaamheden zijn afgestemd op de vaardigheden en mogelijkheden van de cliënten; dit stelt de cliënten in staat om zo zelfstandig mogelijk te werken.

Op 15 augustus 2012 is er een niet alledaags product geleverd bij bakkerij “Op de Beek”. Op deze dag ontving de bakkerij een, door SamenLeven gefinancierde, transportbakfiets. De bakfiets is aangeschaft om de klanten, in een straal van ongeveer 5 km van de bakkerij, te voorzien van lekkernijen. Op deze wijze komen de bakkers (cliënten) in contact met de klanten.

De bakfiets is voorzien van een afsluitbare bak waar zo’n 20 broden in kunnen worden vervoerd. De bakfiets is rondom voorzien van grote fotostickers van producten en het logo van de bakkerij. De bakfiets is, in het bijzijn van het bestuur van SamenLeven, op een feestelijke wijze in gebruik genomen.

Auteur: W. van Berkel


Terug